tiistai 25. syyskuuta 2012

Tulkkausta, kisoja, ect

Kiireinen viikonloppu ja yhdessä oloa ;) Ypäjän kansallisissa Sofian kanssa mentiin taas 120cm ja 130cm luokat. Ensimmäisellä tammalla Ninjalla kaksi 120cm rataa, lauantaina pari lievää virhettä alussa muuten hyvä sujuva  rata. Sunnuntaina Sofia ratsasti oikein hyvin Ninjaa  mutta ykkösellä pudotus joka johtui puomista. Verkkaa huomioon ottaen, jossa oli kaaos, olivat ratsukkona yhtä ja hyviä hyppyjä tuli radalla. Kun menette kisoihin ja vuoronne tulee tarkistakaa ratanne kunnolla, eli ratsastajina älkää kiirehtikö heti kun pilli soi, katsokaa onko puomit hyvin ylhäällä ym, koska inhimillisiä virheita tapahtuu! Tällaisia voi käydä ja ette edes huomaa ;) Myös todella tärkeää ottaa rata videolle, niin jälkeenpäin voi katsoa rataa ja ratsastusta, joka auttaa kehittymään ja  valmentautumaan paremmin! Itse huomasin, että ykkösen puomi ei ollut hyvin, mutta oli liian myöhäistä huutaa Sofialle siitä. Se olisi häirinnyt hänen menoaan! Toisella tammalla Tessalla 120cm lauantaina harmillinen pudotus, aika oli nopea ja olisi sijoittunut muuten. Siinä luokassa n 100 lähtijää ;) Sunnuntaina sitten hypättiin 130cm Tessalla. Kuumahko oli, josta aiheutui pari pudotusta, mutta ratsukkona suoriutuivat radasta ;) Tuntien valmennettavan ja hevoset, voin sanoa, että ovat kehittyneet ja kasvaneet hienosti! Se vaatii aikaa, työtä, kärsivällisyyttä, kyyneleitä, positiivista energiaa, oikea  ja aito kiinnostus ja ennenkaikkea järjestelmällisyyttä kaikkeen, jotta saavuttaisi sen mitä haluaa hevosten kanssa. Kaikella ja kaikilla rajansa tietenkin, ei kaikista ole isojen ratojen hyppääjiksi ;) Eikä tarkoita aina, että pitäisi väkisin kilpailla! Valmentautua voi itseään varten esim, se tuo vaihtelua rakkaan harrastuksen parissa ;)



 Lisäksi olin tulkkina Daan Nanningin pitämällä "Oikea polku Nuoret hevoset"  klinikalla. Klinikan järjesti Pekka Larsen ypäjän kisojen yhteydessä. Tällä kerralla englannin kieli ;)

"Daan Nanning on kokenut este- ja kenttäkilpailija, estevalmentaja sekä nuorten hevosten kouluttaja ja hevoskasvatuksen asiantuntija. Hän on hollantilainen jalostusjärjestön KWPN:n orilautakunnan jäsen ja Dutch Sports Horse Traders Associationin puheenjohtaja vuodesta 1988. Suomalaisille Nanning tuli tutummaksi toimiessaan Suomen maajoukkuevalmentajana vuosina 2003-2006. Hän toimi myös kansainvälisissä kilpailuissa joukkueenjohtajana, mm. Suomen voittaessa ensimmäisen Nations' Cup -kilpailunsa. Hän toimi Hollannin nuorten ja junioreiden maajoukkuevalmentajana vuosina 1987-2005.Valmennettavien saavutuksiin kuuluu mm. 25 arvokilpailumitalia."
(c) Ramona Dragomir

Viikonloppuun mahtui myös pienet kutsujuhlat. Ei sen enempää siitä ;)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti